WINTERBARBECUE

Het is winter! Sneeuw, ijs, vrieskou... Alle reden om te gaan sleeën, schaatsen en sneeuwpoppen bouwen. Maar misschien wel het leukste aan de winter? Jezelf opwarmen aan de barbecue. Want winterbarbecues zijn top! Let's fire up the grill!

Maar een winterbarbecue vraagt een iets andere aanpak dan een zomerbarbecue. Ja, echt. Maar geen zorgen, wij helpen je. Hierbij onze tips!

1. Een goede voorbereiding... 

Je kent het gezegde wel en we moeten toegeven: het is waar. Begin dus bij de voorbereidingen! Trek een warme jas aan en schenk een warm drankje voor jezelf in (glühwein lijkt ons prima). Een vuurkorf is ook een héél goed idee. Yes, klaar voor! 

2. Let's fire up the grill

Bij hele lage temperaturen kan het lastig zijn om een barbecue warm te houden. Zorg dat je barbecue zoveel mogelijk uit de wind staat. Voldoende licht bij de barbecue is ook essentieel, zo weet je zeker dat er niets verbrandt. En wel zo veilig. Ook belangrijk: voldoende brandstof. Zorg voor genoeg houtskool, zodat je de barbecue flink kunt opstoken. 

3. Goed eten...

Het allerallerallerbelangrijkste bij iedere BBQ? Het eten natuurlijk! Zorg voor vlees en vis van hoge kwaliteit en verse groenten. Dat proef je! Als je alles al voorbereid hebt, hoef je jouw food alleen nog maar te grillen. 
TIP: De Big Boys Box kan de eerste stap zijn voor een door jou georganiseerde winter-BBQ. Dan zit het wel goed met die kwaliteit!

4. Tools

Is de barbecue geïnstalleerd en warm? Staan je gerechtjes klaar? Dan kun je aan de slag! Zorg voor een goede BBQ-tang om je vlees om te draaien en een scherp mes om te snijden (is je vlees al gaar?!). En wij dragen tijdens het barbecueën een leren schort. Ziet er stoer uit, maar is ook lekker warm én beschermt tegen vlekken. Let op: draag je handschoenen? Doe deze uit als je het vlees gaat draaien of zorg voor hittebestendige handschoenen. 

Check, check, check, check? Oke, je bent er klaar voor! Een winterbarbecue is top. Toch niet zoveel vertrouwen in je eigen BBQ-skills? Big Boys staat voor je klaar. Met BBQ-workshops om je álles te leren over het vak of met een volledige catering bij jou thuis. Kun jij gewoon genieten van die glühwein.